Activiteiten van de vereniging

Home


Aktiviteiten:

Jaarlijks vier bestuursvergaderingen en één algemene vergadering. Organisatie van de plechtigheden op 8 mei en 11 november in Adegem. Aanwezig zijn op het Te Deum en de Nationale Feestdag op 21 juli. Aanwezig zijn op alle plechtigheden met een vaderlandslievend karakter onder andere: De Canadese Plechtigheid op de Canadese militaire begraafplaats in Adegem, Herdenkingsplechtigheid Grenadiers en Carabiniers te Adegem, Herdenkingsplechtigheid 1ste en 2de Gidsen te Maldegem (herdenking slag van Burkel), Herdenkingsplechtigheid Engelse oud-strijders op de Canadese militaire begraafplaats te Yzendijke, Diverse officiële herdenkingsplechtigheden op de Canadese militaire begraafplaats. Bij officiële bezoeken van Canadese en Engelse veteranen, Canadese studenten, enz Aanwezig zijn en eer betonen bij de begrafenis van leden. Het inrichten van een gezamelijke maaltijd voor alle leden. Afgeven van geschenk bij jubileum leden.

Het organiseren van een daguitstap voor de leden:

- - 2011 Luchtmachtbasis Koksijde - 2012 Artillerieschool Brasschaat - 2013 Genieschool Jambes - 2014 Regio Ieper - 2015 Diksmuide / Zonnebeke - 2016 Luchtmachtbasis Melsbroek - 2017 Luchtmachtbasis Beauvechain - 2018

Activiteiten van 2017:

Vrijdag 20 oktober: Herdenking slag van Burkel We komen samen om 10 uur nabij het monument in de gidsenlaan Zaterdag 4 november: Het gemeentebestuur van Knokke-Heist brengt hulde op de Canadees Militaire begraafplaats te Adegem Zaterdag 11 november: Samenkomst om 8 uur aan het oud gemeentehuis te Adegem 08.30u misviering in de Sint Adrianus kerk 09.15u verzamelen aan de Pastorij en optocht met de Fanfare naar het burgerlijk kerkhof. Alwaar toespraken, reveile en bloemenhulde. 10.00u ontvangst in CC den Hogen Pad Toespraak en receptie 10.40u optocht naar het monument der Grenadiers alwaar toespraken en bloemenhulde. Daarna rondgang en taptoe op het kerkplein. 11.15u Een delegatie van Eendracht Maakt Macht begeeft zich naar de Raverschootbrug. 11.30u Plechtigheid aan de Raverschootbrug georganiseerd door de Koninklijke Verbroedering Carabiniers afdeling Oost-Vlaanderen. 12.15u Feestmaaltijd in De Koetshoeve voor de ingeschrevenen.

Voorziene activiteiten in 2018:

Dinsdag 8 mei: Herdenking einde WereldOorlog II Plechtigheid zoals dit jaar gevolgd door een koffietafel en filmprojectie in de cafetaria van Den Hoogen Pad. Oktober: Bijzondere herdenking (100 jaar) Slag van Burkel 11 november: 100 jaar Wapenstilstand WereldOorlog I.